A gyógynövényekről

Posted by:

Az 1850-es évekig jobbára gyógynövényekkel és egyéb, ma már „alternatív”-nak számító módszerekkel gyógyítottak az orvosok és a vidéki javasasszonyok, füvesemberek is. A mai kor embere szinte teljesen elfeledkezett a természet eme óriási kincstáráról, és sokszor olyan problémákra is gyógyszert vesz be, ami egy kis növénykével elmulasztható lenne.

A gyógynövények különböző hatóanyagokat tartalmaznak, amikből gyakran készítenek gyógyszereket, a kiinduló anyag hatékonyságát mégsem ismerik el sokan. Pedig a növényből kivont, agyondolgozott hatóanyag sokszor már nem olyan hatásos, mint az eredeti növényben komplexen megtalálható hatóanyag, vagy nagyon sok mellékhatása van.

Fitoterapeutaként azt vallom, hogy a mai kor emberének szüksége van az orvostudomány vívmányaira, módszereire, eredményeire, de nem minden áron, nem minden helyzetben. Megfelelő tudással, és gyakorlattal egy képzett „füvesember” sokat tehet annak érdekében, hogy a betegség könnyebben elmúljon, sőt, hogy az a betegség ne is jöjjön elő.

Bélrendszeri problémáknál (pl. gyulladások, fekélyek, szorulás vagy épp hasmenés), májproblémáknál, veseköveknél, nőgyógyászati problémáknál, és még sok más téren is igen hatékony lehet a gyógynövények alkalmazása megfelelő étrenddel, életmóddal párosítva. És ami még nagyon fontos: a ma emberének sokszor nem csak a testét kell gyógyítani. A pszichoszomatikus betegség fogalmát az orvostudomány is elismeri (hiszen ő gyártotta ezt a fogalmat), a hozzám fordulóknak szinte minden esetben valamilyen lelki problémával is meg kell küzdeniük ahhoz, hogy a teljes gyógyulás útjára lépjenek.

Használja mindenki szeretettel, és tisztelje azt, amit a természet tud nyújtani!

0