Babára várva 1.rész – A “tavaszi nagytakarítás”

Posted by:

Kedves Olvasóm!

 

Ígéretemhez híven jelentkezem is az első résszel, amiben arról lesz szó, hogy mi az első lépés, ha nem jön a gólya, de az orvos sem talált semmi alapvető okot, gátat erre.

Nagyon fontos, hogy mindkét fél részt vegyen egy átfogó állapotfelmérésen, mert enélkül a terapeuta csak sötétben tapogatózik. Van, hogy a baba csak azért nem jön, mert egy szutykos szobába senki sem akar költözni… Magyarul a két szervezet tele van méreganyagokkal, amik egyszerűen blokkolják a megtermékenyülést.

Először is szeretném megjegyezni, hogy ha a méregtelenítésbe belevág a pár, akkor a kúra alatt nem szabad próbálkozni, mivel a felszabaduló, de esetlegesen még nem kiürült méreganyagok átmennek az új életbe, tehát pont ugyanolyan rosszat teszünk, mintha semmit sem tettünk volna. Sok pár már az utolsó utáni pillanatban jelentkezik be hozzánk, tehát a lombik projekt előtt 1 hónappal szeretnének valami mást is megpróbálni, vagy “ők már nem akarják húzni az időt” kijelentéssel nem akarnak szünetet tartani a próbálkozásban. Különösen nekik szól ez az első rész: ha tenni akarnak valamit, vagy alternatív módszerekkel szeretnék megtámogatni a fogantatást, akkor meg kell érteniük, hogy ehhez idő kell. Van, hogy csak egy hónap, de lehet, hogy több is. Ezt mindenki esetében egyénileg, az állapotfelmérés, vagy a kontroll alapján lehet megmondani.

Alapvető gond a máj terheltsége, ez az estek nagy többségében előfordul, hiszen a máj az egyik alapvető méregtelenítő szervünk, könnyen telítődik, könnyen sérül, a sérült, pusztult sejtek helyét kötőszövet veszi át, ami miatt még inkább csökken a májfunkció. Ez tehát egy ördögi kör. Bővebben most nem térek ki erre, részletesebben egy másik blogomon olvashatsz erről a témáról, és ha ezt az alapvető problémát megérted, azt is megérted, milyen fontos, hogy a máj jól karban legyen tartva.

Egy másik gyakori ok a nagy számú gomba vagy parazita jelenléte a szervezetben. Itt általában az élesztőgombák szokták a legnagyobb galibát okozni, amit a legjobban egy megfelelő szénhidrátszegény diétával lehet korrigálni, valamilyen természetes gombaölő szerrel megtámogatva  a diétát. A paraziták esetében nem feltétlenül csak a bélparazitákat kell érteni, és nem feltétlenül a látható (már a székletben is megjelenő) parazitákkal kell foglalkozni. Számos helyre kerülhetnek ezek a paraziták, vagy petéik. Elsődleges kérdés mindig, hogy honnan kerültek azok a szervezetbe. “Honnan kaptam én ezt???”. Ahogy néhány állatorvos magyarázta, nem feltétlenül az ételből kerül be ez a sok lakótárs a szervezetünkbe, hanem az utcán lévő rengeteg (és rengeteg fajta) állati ürülékből, szálló porral, levegőből beszippantjuk a petéiket, és azok a szervezetbe kerülve már teszik a dolgukat.

Harmadik leggyakoribb dolog a különböző nehézfémek jelenléte a szervezetben, ami szintén blokkolhat számos alapvető funkciót odabent. Ezek a nehézfémek bekerülhetnek a “finom” nagyvárosi levegőből, de talán a leggyakoribb gond még mindig az a bizonyos higany… régi oltásokból, amalgámtömésekből… és ez különösen rossz dolog. Amíg higany van a szervezetben, addig talán jobb is, ha nem fogan meg a pici, mert ha megfogan, akkor ő lesz az elsődleges méregtelenítő. A köldökzsinóron keresztül ugyanis, mindent átvesz az anyától, és – előre is bocsánat a kifejezésért, de – úgy működik, mint egy kis élősködő. Mindent kiszív, amit talál a szervezetben, sajnos a rosszat is, ha nem talál elegendő jót. Ilyenkor felszabadulnak az anyából a jól elraktározott, bebetonozott méreganyagok, és a vérárammal már mennek is a magzatba. Ez az anyának jó, de a magzatnak nem. Születés után számos gondot okozhat: gyakori betegeskedést, allergiákat már a kezdetek kezdetén, idegi károsodást, stb.

Ezért különösen fontos, hogy ha a felmérés során higany vagy egyéb nehézfém látható az anya vagy az apa szervezetében, akkor azt el kell távolítani onnan.

Negyedik okként említeném az étellel vagy egyéb anyagokkal kapcsolatos allergiákat, intoleranciákat. A gép ezeket is teszteli. Nem állapítja meg, hogy adott anyagra allergiás-e az illető, vagy intolerancia alakult ki a tesztelt anyaggal szemben (allergia és intolerancia két különböző immunválaszt jelent a szervezet részéről), csak azt, hogy adott helyzetben a vizsgált anyag hasznos-e számára, semleges, vagy ártalmas.

Ötödik pontban – és talán fontosság vagy ok tekintetében gyakoriság sorrendjében – essen néhány szó a különböző hiányokról. Ez alatt a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiányát értem, ami szintén sok galibát tud okozni. A felmérés során kiszűrhetőek azok a hiányok, amik csak átmenetinek tekinthetők, tehát esetleg egy reggeli intenzív edzés következtében elvesztett, és még nem pótolt hiányról van szó. Ezekkel nem kell érdemben foglalkozni, ami azt jelenti, hogy nem kell kapszulás, tablettás formában pótolni. Étkezéssel, elektrolit itallal, kókuszvízzel helyrebillenthető az egyensúly. Amik viszont fennakadtak a rostán, azokat pótolni kell.

Jöjjön a megoldás!

1. A máj terheltségét, az azt okozó tényezők figyelembe vételével kell megszüntetni. Minden esetben érdemes egy teakeveréket, vagy svédcseppet fogyasztani legalább 6 héten keresztül. A teakeverékben legyen apróbojtorján, gyermekláncfű levél, csalánlevél, tyúkhúr, aranyvessző és egy kicsi diólevél is. A diétát attól függően kell meghatározni, hogy inkább fehérjebontási zavar van a szervezetben, vagy inkább szénhidrát anyagcsere zavar. A máj kötőszövetesedése ellen, a máj szerkezetének regenerálása érdekében alapvető fontossággal bír a máriatövis és az l-metionin nevű aminosav.

2. Gombák és paraziták ellen is fontos a megfelelő diéta meghatározása, de emellett a parazitaölő készítmények és növények széles tárháza vethető be. Van, hogy elég csak egy kurkuma kúra, de van, hogy összetettebb megoldás kell. Akinél nagyon sok parazita és gomba van, annál én személy szerint egy komplex parazitaölő kapszulát szoktam alkalmazni első körben, majd a kb.20 napos kúra lejártával jöhet a levezetés, ahol felváltva használok olajfalevél kivonatot, kurkumát és grapefruitmag kivonatot.

3. A nehézfémek és a higany eltávolítása az egyik legnehezebb feladat, mivel azt a szervezet alaposan elrejti, bebetonozza, hogy ne tudjon szabadon áramolni a szervezetben. Erről bővebben a Gyógyulj Természetesen! egyik bejegyzésében olvashatsz. Nehézfémeket kitakarítani célzott ásványi anyag és vitamin kúrával, valamint algákkal és kókuszvízzel lehet. Azt, hogy melyik a legjobb, vagy esetleg vegyítve kell-e alkalmazni a szinergikus hatás érdekében, a terapeuta állapítja meg a felmérés során kapott kép alapján.

4. Az allergia és intolerancia kérdésben nincs más megoldás, minthogy kerüljük, kiiktatjuk az adott anyagot az életünkből.

5. A hiányállapotok megszüntetésére a terapeuta állítja össze a megfelelő “koktélt” szem előtt tartva a fontossági sorrendet.

 

A következő részben a női test hormonális zavarairól, illetve annak megoldásairól olvashatsz majd.

 

 

0