Női dolgok – nem csak nőknek!

Posted by:

Amennyiben folyamatosan hüvelyi fertőzéssel küzdesz, vagy csak érzed, hogy valami nem stimmel odalent – odabent, de még nincs szükség a “lórúgás” gyógyszerekre (amikből csak egyetlen kapszulát kell bevenni), akkor az alábbi módszereket alkalmazhatod. Sok vendégemnél hosszú távú, vagy végleges megoldást jelentettek a módszerek. Alkalmazhatod kezdődő fertőzéskor vagy megelőzésre is. Mielőtt azonban nekilátsz valaminek, kérdezz meg egy szakembert, hogy az adott panaszaidra, adott körülmények között mi lehet a legjobb kombináció számodra!

Nézzük hát!

Amikor jön az alhasi, hüvelyi diszkomfort érzet (viszketés, fájdalom, stb.), akkor biztos, hogy valamik elszaporodtak Benned, amik nem hasznosak számodra. Ezektől, és az általuk okozott gyulladásoktól meg kell szabadulni, vissza kell építeni a normális állapotot, hüvelyflórát.

  1. Irrigálás: a hüvelyi irrigálás (öblítés) hasznos az ilyen esetekben, azonban nem szabad túlzásba vinni, mert ugye a rosszak mellett a jókat is kimossuk (amiket pont ezért pótolni kell, de erről majd később…). Az irrigálóvízbe az alábbiak közül választhatsz:
  • Grapefruitmag kivonat (25 csepp)
  • Ezüst kolloid (2 ek.)
  • Teafaolaj (5 csepp, kevés meleg tejben feloldva!!!)
  • Tengeri só (kávéskanálnyi mennyiséget feloldani a vízben)
  • Jód (1 tk Betadin)
  1. Sófürdő: a jolly joker: nem véletlenül hívom így, hiszen sok panaszt és nyavalyát tud „orvosolni” egy jó meleg sófürdő, esetlegesen megtoldva egy kis aromaterápiával. Felfázáskor, altáji fertőzéskor (legyen az vírusos, gombás, bakteriális), megfázáskor, aranyeres panaszok esetén (NEM az akut gyulladásos szakaszban)mindenképp érdemes bevetni, igény és lehetőség szerint. Akinek kádja van otthon, az eressze tele a kádat vízzel, és öntsön bele 1, vagy akár 2 kg. tenger sót (sima, jódozatlan, finomszemcsés tengeri só, kb. 200Ft/kg-os áron beszerezhető szinte minden boltban)! Az egész test meg fogja hálálni a kényeztetést. A teljes testes sófürdő sokak szerint felér egy napos léböjt-kúrával. Akinek nincs kádja, az szerezzen egy nagyobb lavórt, amibe bele tud csücsülni úgy, hogy legalább derékig elmerülhet a vízben, és abba szórjon fél-egy kg sót. A só ozmotikus hatását használjuk itt ki, tehát szépen „kiszívja” belőlünk a mérgeket. Érdemes megnézni a vizet utána…
  2. Visszapótlás: mivel a rosszakkal együtt sokszor a maradék, csekély számú jótékony baktérium-telepeket is kimossuk az irrigáláskor, az ilyen kúra után, illetve azzal egyidejűleg mindenképpen kell valami, ami visszapótolja a normális hüvelyflórát. Ez lehet kúp, krém, amit a fürdő és/vagy az irrigálás után kell alklamazni. Az általam preferált egy ezüstöt és C-vitamint tartalmazó krém, praktikus, egyszer használatos applikátorokkal (egy dobozban egy tubus krém és hat darab applikátorcső van)

Az irrigálást és a sófürdőt is egy héten keresztül érdemes alkalmazni, ezzel párhuzamosan pedig a krémet vagy a kúpot. Egy hét elteltével heti egyszer érdemes megismételni ezt a szeánszot (tehát fürdő vagy irrigálás + krém vagy kúp).

A fürdővel kapcsolatban még egy dolgot kell megemlítenem: azoknál, akik gyakran szenvednek nőgyógyászati betegségekben, hasznos lehet a törzsfürdő alkalmazása is. Ennek lényege röviden, hogy bele kell ülni egy kád/lavór hideg vízbe, ami kb. köldökig ellep minket. Mielőtt még bárki feljajdulna, elborzadna, gyorsan leírom, hogy a lábakat ezzel szemben egy lavór meleg/forró vízbe kell rakni, így a lábból érkező vér felmelegíti a veséket, tehát nem fog az illető felfázni (már sokan kipróbálták, és senki nem fázott fel közben). Nagyjából húsz percig kell ezt a fajta fürdőt végezni. A módszer lényege, hogy elindítja azokat a mérgeket, salakanyagokat, amik a kismedencében megrekedtek.

Zárszóként még egy fontos dolog: ha a hüvely normál flórája sérült, akkor biztos, hogy a bélrendszeré sem teljesen egészséges, tehát azzal is feltétlenül foglalkozni kell. Ez jelenthet egy egyszerű béltisztítást, probiotikus visszapótlással, vagy egy komolyabb diétát is. Azt, hogy mire van szükség, mindenképpen szakember döntse el!

0