Állatifehérje-szegény diéta

Posted by:

A diéta célja a máj, a vese és a bélrendszer tehermentesítése, a szervezet salaktalanítása, méregtelenítése. Egy megfelelő méregtelenítő teával párosítva kitűnő eredményeket érhet el mindenki.

Az állati fehérjét szinte teljesen ki kell vonni az étkezésből. Ez azt jelenti, hogy tejet, sajtot sem szabad fogyasztani 1hónapig (Ez a teljes tisztítóprogram, de már 1-2 hét is nagyon sokat számít.). Amit lehet: teavaj, kefir, joghurt (gyümölcsös is, pl. Spar Natur Pur termékcsalád, Cserpes sajtműhely joghurtjai). Kefirt a salátaöntetekhez, párolt zöldségekhez lehet használni, zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítve. Az étkezés reggel teljes őrlésű kenyérből álljon, teavajjal, zöldségekkel, ebédre és vacsorára fele rész gabonaféle, fele rész zöldséggel, bármilyen formában (minestrone, krémleves, csőben sült, párolt, grillezett, főzelék, stb.). Akár több napig is ehetjük ugyanazt, nem kell minden nap mást enni. A gyümölcsöket lehet szabadon fogyasztani, nincs korlátozás. Édességek, tésztafélék, péksütemények tiltólistán vannak ebben a diétában. Tojást lehet enni, max. 1 db/nap. (Salátába kemény tojásként, levesbetétnek kevert tojásként, lágy tojás reggelire, stb.)

Vacsorára is lehet kenyeret enni zöldségekkel, vagy csak salátát, párolt zöldséget valamilyen öntettel. Nem muszáj mindig a gabona fogyasztása. A reggeli is helyettesíthető gyümölcsturmixszal (4 narancs leve, 1 banán, 1 alma, 1 tk máriatövis magolaj, vagy lenmagolaj. Ez sűríthető 1 tk útifűmag-héjjal, de ebben az esetben rögtön a turmix után kell küldeni egy pohár tiszta vizet is!)

 

0