Az egyes allergének tesztelését két féle módon veheted igénybe a Smaragd Stúdióban.

I. Biorezonancia elvén alapuló teszt.

A SCIO gép 12.000 anyagot tesztel az emberi szervezeten, amik között sok allergén anyag is van. Hasonlóan a teljes állapotfelméréshez, a vendég elektródákat kap a csuklójára és a bokájára, valamint a homlokára. Ezután csak annyi a teendője, hogy kényelmesen, nyugodtan kell ülnie.

A kb. 1 órás allergiateszt során mérjük a szervezet reakcióját a leggyakoribb allergénekre (házi por, penészgombák, élesztőgombák – Candida gombák, állatszőr, pollenek), valamint kiemelten foglalkozunk a test élelmiszerekre adott reakciójával, azaz leteszteljük az egyes élelmiszereket, hogy azok mennyire terhelik meg a szervezetet. Fontos megjegyezni, hogy a biorezonancia nem tesz különbséget allergia és intolerancia között, úgynevezett „érzékenységet” keres, tehát ami a teszt során pozitív lesz, azt az allergént kezelni illetve kerülni kell.

A teszt eredményének függvényében a későbbiekben kezelésekkel lehet oldani a fennálló allergiát/érzékenységet. Ha szükséges,a terápiát ki lehet egészíteni ortomolekuláris készítményekkel, probiotikumokkal. Minden esetben részletesen megbeszéljük a vendéggel a szükséges teendőket.

A biorezonancia teszthez időpont egyeztetés szükséges.

II. Ujjbegyből vett vérből elvégzett IVD-tesztek

Ebbe a csoportba többféle nagyon hasznos, laboratóriumi körülményeket nem igénylő teszt is tartozik, amelyek közül van, ami az allergiát (IgE), van, ami az intoleranciát (IgG) vizsgálja az egyes ételekkel szemben, és van inhalatív (légutakon keresztül bekerülő allergéneket vizsgáló) allergiateszt is.

1. Food Detective Home-Test

A Food Detective egy IVD (in-vitro diagnosztikai) eszköz az élelmiszerekkel szembeni intolerancia meghatározására (ez a fajta vizsgálat tehát csak élelmiszereket vizsgál, és csak intoleranciát!) néhány csepp ujjbegyből vett vérből.

Az ételintolerancia az emésztőrendszer és az immunrendszer egymásra hatásából kialakuló krónikus érzékenység bizonyos ételekre. A szervezet „nem tűri” ezek elfogyasztását, és kellemetlen tünetekkel tiltakozik ellene.

Rendszeresen visszatérő kellemetlen panaszok, mint pl. álmatlanság, bőrproblémák, depresszió, emésztési zavarok (hasmenés, puffadás, székrekedés), ízületi gyulladás, premenstruális panaszok, migrén, súlyproblémák esetében érdemes vizsgálni az intoleranciát is.

Ételintolerancia kialakulásakor a tünetek a kiváltó étel elfogyasztása után hosszú idővel (akár napokkal, hetekkel később) jelentkeznek, és súlyosságuk függ az elfogyasztott étel mennyiségétől. A lakosság kb. 40%-a szenved tőle. Az ételintolerancia gyógyszeres kezelést nem igényel, a tünetek megfelelő étrend megválasztásával általában eltűnnek. Ezzel szemben az ételallergia a szervezet azonnali és heves reakciója, ami akár életveszélyes is lehet. Előfordulása sokkal ritkább, mint az intoleranciáé, a népesség mindössze 1%-át érinti. Felismerése és gyógyszeres kezelése orvos feladata.

Az ételallergia és ételintolerancia közötti különbségről bővebben olvashatsz a Food Detective honlapján olvasható cikkünkben.

A Food Detective tesztet írásos megrendelésre szállítjuk 1 hetes határidővel. Visszamondási lehetőség nincs, kérjük, hogy a megrendelésnél ezt vegye figyelembe!

Ára: 26000 Ft (ez a teszt és a postaköltség ára, amit a forgalmazó határoz meg,a teszt elvégzéséért nem számítunk fel külön költséget).

A teszt eredményének megfelelően itt is lehetőség van biorezonanciás kezelésre.

2. FoodTest 200+

Ez a teszt a Food Detective “nagytestvére”, tehát ugyanazon az elven alapuló, IgG-mediált teszt, ami a ksitestvér 46 anyagával szemben 226 féle élelmiszerre vizsgálja az ujjbegyből levett vért az anyagokkal szembeni intoleranciára. A vért a stúdióban vesszük le, de rögtön a levétel után egy hűtőtasakba kerül a minta, és laboratóriumba küldjük. Sürgősségi vizsgálat esetén az eredmény általában 2 munkanap alatt (de legkésőbb 5 munkanapon belül) elkészül. Nem sürgősségi vizsgálat esetén max. 15 munkanapon belül várható a végeredmény.

A 226 anyag között vannak gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, gabonák, halak és tengeri herkentyűk, gyógy- és fűszernövények, olajos magvak és más, egyéb anyagok. A teljes listát kérésedre elküldjük e-mailben.

Az eredmény mellé természetesen tanácsadás is jár, a vizsgálati eredményt e-mailben kapod meg.

A FoodTest 200+ ára (amiben benne van a vizsgálat, a vérminta szállítása és a tanácsadás):

a) sürgősségi vizsgálat esetén

b) max. 15 napos határidővel

3. Cerascreen RAPID G4 gyorsteszt – 12 étel intolerancia-vizsgálata

Hamarosan

4. FastCheckPOC gyorsteszt – 12 étel vagy 12 inhalatív anyag allergia-vizsgálata

Hamarosan

5. FastCheckPOC gyorsteszt – 20 étel intolerancia-vizsgálata

Hamarosan