Femicin_phytohor_49be28cbb147c_90x90
A Femicin Phytohormon egy osztrák ortomolekuláris cég, az ENBIENSA terméke, amit már nagyon sok nő, lány kipróbált a vendégeim közül. Szerencsére igen jó eredményekről, pozitív tapasztalatokról számoltak be, többüktől orvosi visszajelzést is kaptam. Mivel komplex készítmény (fitoösztrogén és fitoprogeszteron is van benne), a panaszok széles skáláját lehet vele orvosolni a rendszertelen menstruációtól az erős vérzésen keresztül a változókori panaszokig.
A készítmény hatóanyagai a jamszgyökér (Dioscorea villosa), a poloskavész (Cimicifuga Racemosa) és a szója (Glycine Max), emellett tartalmaz természetes E-vitamint.
 
A jamszgyökér
 
A jamszgyökér eredetileg Észak- és Közép-Amerika vidékein őshonnos, de ma már az egész világon előfordul. A gyökerét és a gumóit gyűjtik, minden évben, ősszel. Fő hatóanyaga a dioszgenin, ami egy gesztagénhez hasonló anyag.
Elsődlegesen a nőgyógyászat területén alkalmazzák görcsoldóként menstruációs görcsök és szülési fájdalmak csökkentésére, női hormonális zavarok kezelésére, mint pl. a változókori tünetek, vagy a pubertázskori és felnőttkori rendszertelen menstruációs panaszok. A jamszgyökér ezen kívül gyulladáscsökkentő, diuretikus (vizelethajtó) hatású, ezáltal alkalmas ízületi panaszok kezelésére is. Az epeürülést is kedvezően befolyásolja.
 
Az indián asszonyok rendszeres, nagyobb adagban való szedését fogamzásgátlóként alkalmazták, amely mellett megmaradt a peteérésük és a menstruációjuk.
 
A poloskavész
 
A poloskavész gyökerének főzetét az indiánok a havivérzés serkentésében, reuma okozta panaszok enyhítésében, valamint a tejkiválasztás fokozásában alkalmazták. A múlt században felismerték, hogy a hatóanyagok megfelelő kivonásához tömény alkohol (~90%) szükséges, s hogy a szárított gyökérből készült kivonatok erősebb hatásúak. A poloskavész reumatikus izomfájdalmak, ízületi panaszok, valamint a hormonális egyensúly megbomlásának kezelésében is hatásosnak bizonyult.
 
A szója
 
A szója fő hatóanyagai, az izoflavonoidok fontos szerepet töltenek be a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásában (tehát a szója erős antioxidáns hatással bír), ezáltal lassítják az öregedési folyamatokat és csökkentik bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Változókorban lévő és hormonális egyensúlyi zavarral küzdő nőknek a szójakivonat hatásos segítség lehet, mivel az izoflavonoidok fitohormonként működnek, a szervezet hormonreceptorai képesek megkötni, és hormonként felismerni.
 
A Femicin Phytohormonban lévő izoflavonoidok védik a hüvely nyálkahártyáját (megakadályozzák az igen kellemetlen hüvelyszárazságot).
A készítmény alkalmazható tehát a menopauzális panaszok kezelésére, valamint hormonális zavarok korrekciójára. Emellett alapvetően ajánlatos minden 40 év feletti nő számára az osteoporosis (alacsony ösztrogénszint miatt kialakuló csontritkulás) megelőzésére illetve kezelésére.

A készítmény megrendeléséhez küldj egy üzenetet nekem (http://smaragdstudio.hu/kapcsolat/)! Ugyanitt tudsz tájékozódni az aktuális árról is.